Hartcentrum - HagaZiekenhuis van Den Haag

Erkenning voor A-opleiding

De Cardiologie van het Hartcentrum in het HagaZiekenhuis heeft de erkenning gekregen voor de A-opleiding. De opleidingserkenning is verleend voor alle (zes) jaren van de opleiding tot cardioloog in het HagaZiekenhuis. In de opleiding worden speciale kennis en kunde van het Hartcentrum aangeboden.

Cardiologen Ben Delemarre en Marco Götte hebben zich enorm ingezet om de A-opleiding binnen te halen. Zij werkten meer dan een jaar aan de voorbereiding voor de visitatie. Volgens Ben Delemarre verliepen de voorbereidingen goed dankzij de samenwerking van alle cardiologen en de inzet van decaan Theo van Woerkom. "De visitatiecommissie is positief over 'Het Nieuwe Opleiden' concept dat wij kunnen bieden. Andere pluspunten zijn de aanwezigheid van thoraxchirurgie en elektrofysiologie."

Behalve de universiteitsklinieken waren er tot dusver vier centra in Nederland met een A-opleidingserkenning. "Wij zijn de vijfde in die rij," aldus Marco Götte. "De erkenning brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft het Hartcentrum een goede naam en arts-assistenten zullen hier graag hun opleiding willen volgen. De erkenning heeft ook een positief effect op andere vakgroepen in huis, zoals de interne geneeskunde waar de arts-assistent in zijn opleiding tot cardioloog ook een periode werkt."

Cardiologie krijgt A-opleiding
Cardiologen Ben Delemarre (links) en Marco Götte haalden de A-opleidingserkenning voor het HagaZiekenhuis binnen

"Voordelen zijn er ook voor de patiënt. Hij wordt altijd beoordeeld door meerdere artsen tijdens patiëntenbesprekingen," vult Ben Delemarre aan. "Bovendien is er naast de opleiding ook aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, waardoor we garant kunnen staan voor een optimale moderne behandeling."

Beide cardiologen vinden kennisoverdracht belangrijk en willen arts-assistenten tijdens hun opleiding zelfs nog iets extra's meegeven. Bijvoorbeeld expertise op het gebied van niet-invasieve beeldvorming door middel van echocardiografie. "Er is toch niets mooiers dan een arts-assistent die na zijn opleiding als cardioloog gaat werken en trots zal zeggen: 'dat heb ik wel mooi in het HagaZiekenhuis geleerd'."

Contact

HagaHartcentrum
Cardiologie Polikliniek Leyweg

Telefoon(070) 210 2305

image_3006Meer informatie
Cardiochirurgie Polikliniek Leyweg

Telefoon(070) 210 2578

image_3006Meer informatie
Cardiologie Polikliniek Sportlaan

Telefoon(070) 210 2305

image_3006Meer informatie