Hartcentrum - HagaZiekenhuis van Den Haag

Opleiding en onderzoek

Het HagaZiekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Artsen, verpleegkundigen en paramedici, zoals fysiotherapeuten, analisten, radiologieassistenten en longfunctieassistenten worden door het ziekenhuis opgeleid. De medisch specialisten zijn verantwoordelijk voor de arts-assistenten en co-assistenten in opleiding. Een arts-assistent is een afgestudeerde arts die meestal in opleiding is tot specialist. Dit betekent dat een onderzoek of behandeling ook uitgevoerd kan worden door een arts in opleiding onder supervisie van de behandelend arts. Een co-assistent is een medisch student die opgeleid wordt tot basisarts. Een co-assistent zal zich altijd als zodanig voorstellen.

Opleiding en onderzoek in het HagaHartcentrum

Het HagaHartcentrum staat voor hoogwaardige medische zorg en medische technologie. Zo worden in het Hartcentrum dokters volledig opgeleid tot cardioloog. Lees meer over deze A-opleiding.
Ook worden verpleegkundigen en functielaboranten opgeleid. Bovendien kunnen verpleegkundigen zich in het Hartcentrum specialiseren in een aantal vakken.

Daarnaast verricht het HagaHartcentrum wetenschappelijk onderzoek.

 

Contact

HagaHartcentrum
Cardiologie Polikliniek Leyweg

Telefoon(070) 210 2305

image_3006Meer informatie
Cardiochirurgie Polikliniek Leyweg

Telefoon(070) 210 2578

image_3006Meer informatie
Cardiologie Polikliniek Sportlaan

Telefoon(070) 210 2305

image_3006Meer informatie